Hlavní obsah

Abercrombie a Balzar na česko-slovenském turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký jazzový kytarista John Abercrombie vyjede v březnu na společné turné po českých a slovenských městech s triem Roberta Balzara.

Článek

Loni vydali Roberta Balzar a John Abercrombie album Tales, o které se podělili i autorsky. Naživo ho bude možné slyšet v Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Přerově a Praze, mezitím odjedou na dva dny do Londýna a společné turné pak zakončí v Bratislavě.

Robert Balzar již spolupracoval s řadou zahraničních jazzmanů (např. s Gabrielem Jonasem, Allanem Praskinem, Larry Porterem, Tony Scottem, Wyntonem Marsalisem). V Česku je mimo jiné znám prací na špičkových projektech v oblasti populární hudby, přispěl třeba na desky Dana Bárty a Illustratosphere, J.A.R. a autorské dvojice Hapka-Horáček.       

"Od debutového alba Johna Abercrombieho Timeless z roku 1974 uplynula již pěkná řádka let a jak je vidět, americký kytarista a legenda světového jazzu má k Čechům stále blíž. Jan Hammer, Miroslav Vitouš, Jiří Mráz a teď také Robert Balzar, to už je slušný počet na to, abychom něco takového mohli tvrdit," uvedla Zdena Selingerová ze Sony Music Entertainment. 

PLÁN TURNÉ

12.3. BRNO

13.3. OSTRAVA

15.-16.3 LONDÝN

18.3. ČESKÉ BUDĚJOVICE

19.3. PŘEROV

22.3. PRAHA

23.3. BRATISLAVA

Reklama

Výběr článků

Načítám