Hlavní obsah

Český lev potřetí ocení televizní tvorbu. Šanci mají Trpaslík i Bohéma

Novinky, Lucie Sieglová

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) v pondělí zveřejnila nominované televizní projekty, které se umístily na třech nejvyšších příčkách hlasování akademiků ve dvou televizních kategoriích - Nejlepší televizní film nebo minisérie a Nejlepší dramatický televizní seriál.

Foto: Česká televize

David Novotný v roli Jaroslava Marvana a Vladimír Javorský jako Vlasta Burian v seriálu Bohéma

Článek

Své snímky přihlašují sami vysílatelé, letos to byla Česká televize, HBO Europe, TV Nova a TV Prima, a akademici z nich následně vybírali v jednokolovém hlasování.

V kategorii Nejlepší televizní film nebo minisérie se mezi prvními třemi projekty umístily televizní filmy Kozy léčí (Česká televize, režie: Lenka Wimmerová), minisérie Spravedlnost (Česká televize, režie: Peter Bebjak) a televizní film Zádušní oběť (Česká televize, režie: Jiří Svoboda).

Foto: Česká televize

Marika Procházková, Michal Suchánek a Tereza Taliánová jako rodiče a dcera.

V kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál nejvíc zaujaly seriály Bohéma (Česká televize, režie: Robert Sedláček), Svět pod hlavou (Česká televize, režie: Marek Najbrt a Radim Špaček) a Trpaslík (Česká televize, režie: Jan Prušinovský).

ČFTA již v lednu odhalila nominace ve filmových kategoriích, nejvíce, patnáct, jich obdržel snímek režiséra Bohdana Slámy Bába z ledu. Celkem 13 nominací získal film Po strništi bos Jana Svěráka. Životopisné drama Davida Mrnky Milada obdrželo deset nominací.

Vítězové filmových i televizních cen budou vyhlášeni na slavnostním galavečeru Českého lva, který proběhne v sobotu 10. března 2018 v pražském Rudolfinu. Provázet jím bude stejně jako loni Adela Vinczeová a bude vysílán v přímém přenosu od 20.00 na ČT1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám