Hlavní obsah

Na festivalu v Torontu ocení Meryl Streepovou

Právo, Jaroslav Špulák

Na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v kanadském Torontu ocení americkou herečku Meryl Streepovou. Sedmdesátiletá umělkyně dostane Toronto International Film Festival Tribute Actor Award. Čestnou cenu jí udělí 9. září během inaugurační akce Tribute Gala.

Foto: ČTK

Meryl Streepová si pojede do Toronta pro zvláštní cenu.

Článek

„Meryl Streepová je nepochybně jednou z nejtalentovanějších a nejvšestrannějších hereček své generace. Její přínos pro film, televizi a divadlo trvá pět desetiletí,“ řekla o laureátce čestné ceny jedna z ředitelek festivalu Joanna Vicenteová.

Konstatovala také, že Streepová ztvárňovala postavy, jež jsou přesvědčivé a zároveň nadčasové. Nakonec dodala, že organizátoři festivalu jsou šťastni, že si mohou uctít tak zkušenou a příkladnou umělkyni.

Již 44. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Torontu se bude konat od 5. do 15. září. Bude na něm uveden i film The Laundromat režiséra Stevena Soderbergha, ve kterém se v hlavní roli představí Streepová a Gary Oldman.

Meryl Streepová má na svém kontě tři Oscary za herecké výkony ve snímcích Kramerová versus Kramer (1979), Sophiina volba (1982) a Železná lady (2011). Několikrát byla také na stejnou cenu nominována.

Obdržela také osm Zlatých glóbů, tři ceny Primetime Emmy a dvě ceny BAFTA. Francouzská filmová akademie ji v roce 2003 ocenila čestným Caesarem za celoživotní dílo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám