Hlavní obsah

Lenka Filipová zahraje v České Krumlově hudební mix i ukázky z nové desky

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Lenka Filipová vystoupí letos na 28. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov. Ten se odehraje od 19. července do 10. srpna a Filipová se na něm představí 1. srpna ve 20.30 hodin v Pivovarské zahradě.

Foto: Lucie Levá

Lenka Filipová se chystá na koncert v Českém Krumlově.

Článek

Představí své popové písně, rádiové hity, úpravy klasických skladeb, kytarové transkripce i novinky ze svého loňského alba Oppidum. K němu pak absolvuje od 7. října druhou část letošního koncertního turné.

„Koncert se jmenuje Lenka - všechny mé podoby, což je název, který chystaný program vystoupení v Českém Krumlově nejlépe vystihuje,“ uvedla Filipová na pondělní tiskové konferenci. „Můj repertoár je poměrně rozmanitý a já si řekla, že by bylo dobré ho prezentovat v plné šíři.“

Prozradila, že aktuálně chystá nové album klasických skladeb, na kterém již pracuje s Milanem Tesařem. „Zahraju i ukázky z něho,“ dodala.

Foto: Lucie Levá

Lenka Filipová bude na koncertě vzpomínat i na svého zesnulého kamaráda Karla Zicha.

Během koncertu na festivalu zazní také vzpomínka na spolupráci se zesnulým zpěvákem Karlem Zichem. Filipová zahraje písničku Mosty a doprovázet se bude na dvanáctistrunnou kytaru, na kterou kdysi hrál právě Karel Zich.

„S Karlem jsme byli přátelé. S ním a jeho kapelou Flop jsem v jednu dobu koncertovala. Líbila se mu písnička Zamilovaná, vždycky, když jsem ji hrála, stál na straně pódia a poslouchal,“ zavzpomínala Filipová a dodala, že ji se Zichem seznámila jeho sestra.

Lenku Filipovou budou na koncertě v Českém Krumlově doprovázet soubor Brno Strings a její kapela v čele s britským virtuosem ve hře na keltskou harfu Seanem Barrym, se kterým spolupracuje již čtrnáct let.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám