Hlavní obsah

Michal Prokop na vinylu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I zpěvák Michal Prokop naskočil na stále silnější vinylovou vlnu a svým fandům připravil desku Sto roků na cestě z roku 2012 jako vinylové dvoualbum s bonusovými skladbami.

Foto: Michal Prokop a Framus Five

Sto roků na cestě

Článek

Vinyl bude pokřtěn na festivalu Krásný ztráty live 9.–10. srpna na Statku Všetice na Benešovsku. Křest desky tak bude mít početné publikum, na festival s omezenou kapacitou je již v tuto chvíli prodána více než polovina dostupných vstupenek.

„Dnes je vinyl opět v módě. A já jsem moc rád, protože vinylová deska má zcela jinou dynamiku než CD a je i zvláštním výtvarným artefaktem,“ uvedl Prokop.

„Velký formát obalu umožní zcela jiné využití grafiky a fotografií než malé CD, a to nemluvě o různých dalších fleškách, do telefonu stažených souborech nebo streamovaných jednotlivých peckách, což je bohužel také realita dneška.“

Foto: Ivan Prokop

Michal Prokop

Nahrávka prošla remasteringem a byla rozšířena o bonusy. „Kromě Zatmění a Stodolní, živých nahrávek dvou pecek z alba, natočených na prvním ročníku festivalu Krásný ztráty live v Lokti, to bude taky dosud nevydaný živák klasické bluesové perly Johna Lee Hookera Boom Boom,“ řekl zpěvák.

Bluesový hit má přes jedenáct minut a obsahuje řadu sólíček kytaristy Luboše Andršta a houslisty Jana Hrubého. Vinylové 2LP lze objednat na www.joesgarage.cz a limitovaná edice pro prvních 100 zájemců je k dispozici na www.krasnyztratyvsetice.cz jako dárek k nákupu vstupenek na festival.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám