Hlavní obsah

Nudí vás multikina? Stylové posezení, výběr filmů i diskuse nabídne Edison

Novinky, Stanislav Dvořák

Nové kino s nemainstreamovým výběrem filmů, kavárnou, přednáškami a dalšími akcemi se otevírá v pražské Jeruzalémské ulici. Edison sídlí blízko synagogy ve funkcionalistické budově bývalé transformátorové stanice.

Foto: Film Europe

Edison zvenku.

Článek

„Je málo projektů, které v sobě spojují tolik dobrých prvků. Oživujeme magický prostor v centru Prahy, který byl léta zavřený, vkládáme do něj koncept festivalového kina a příjemné kavárny,“ řekl ředitel Film Europe Ivan Hronec. „Stylová funkcionalistická budova, technická památka s filmovým příběhem, špičková projekční technika, pohodlná křesla, designová kavárna.“

Foto: Film Europe

Nový interiér kina Edison

Foto: Film Europe

Nové kino Edison

Foto: Film Europe

Kinokavárna Edison

Palác Edison je technickou památkou, kterou v letech 2005–2007 citlivě zrekonstruoval ateliér architekta Ladislava Lábuse. Prostory, ve kterých se nachází kino Edison, byly původně navrženy pro bankovní instituci. Rekonstrukce stála 8 milionů korun a je financována jen ze soukromých peněz. Současně s kinem se otevírá VOD platforma, virtuální videopůjčovna.

Kino otevře 6. června snímek Poslední večery na Zemi, hypnotický romantizující neo noir čínského režiséra Gan Biho.

Poté začne přehlídka britského filmu Film is Great, která uvede šest premiérových titulů a dalších 10 filmů z produkce Velké Británie. Filmové projekce doplní nabídka  online na VOD platformě. Další informace budou zvěřejňovány na www.edisonfilmhub.cz.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám