Hlavní obsah

Festival Český Krumlov s Take 6 i Lenkou Filipovou

Právo, Vladimír Říha

Vedení hudebního festivalu Český Krumlov sdělilo podrobnosti k letošnímu, 28. ročníku, který se koná od 19. července do 10. srpna. Podle prezidenta festivalu Jaromíra Boháče navazuje letos na předchozí ročníky a zároveň přináší některé nové projekty.

Foto: Universal Music - Lucie Robinson

Na festivalu se představí i Lenka Filipová.

Článek

Těmito novinkami jsou zahajovací večer u zámecké fontány, operní představení barokní Händelovy Terpsichory a dva koncerty ke 30. výročí pádu železné opony. Mezi připravenými třiadvaceti koncerty bude zahajovací věnován Hudbě a tanci na dvoře Krále Slunce ve Francii.

„Večer 20. července uvítáme v Pivovarské zahradě místo tradičních operních hvězd americký vokální sextet Take 6,“ řekl Boháč. Populární Afroameričané vystoupí společně se Severočeskou filharmonií Teplice.

Programová pestrost se projeví i ve vystoupeních kytaristky a zpěvačky Lenky Filipové, Moondance orchestra Martina Kumžáka a v muzikálovém projektu Broadway meets Broadway. Boháč upozornil také na houslové recitály Ivana Ženatého a Bohuslava Matouška. „Ten se ke svým sedmdesátým narozeninám představí i se svými žáky,“ vysvětlil Boháč.

K nedávnému úmrtí skladatele a hudebníka F. X. Thuriho oznámilo vedení festivalu na rok 2021 pro 30. ročník festivalu nové uvedení jeho Vodní hudby složené pro Český Krumlov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám