Hlavní obsah

Zemřel Ken Kercheval, představitel Cliffa Barnese z Dallasu

Washington

Ve věku 83 let zemřel americký herec Ken Kercheval, známý jako Cliff Barnes z legendárního seriálu Dallas. Informoval o tom server The Hollywood Reporter. Úmrtí slavného herce potvrdil i jeho agent, podle listu Daily Clintonian zesnul již v neděli večer.

Foto: Craig Mathew, ČTK/AP

Ken Kercheval na snímku s kolegyní z Dallasu, herečkou Victorií Principalovou.

Článek

Cliff Barnes byl v seriálu jedním z hlavních protihráčů bezohledného, arogantního a neomaleného ropného magnáta J. R. Ewinga, kterého ztvárnil Larry Hagman. Cliff i J. R. se přitom v Dallasu jako jediní udrželi od začátku až do konce. Oba se vyskytují téměř ve všech ze 357 natočených epizod.

Dallas se v americké televizi vysílal poprvé v roce 1978. Za 13 let si sága naftařského rodu Ewingů z ranče Southfork získala velkou popularitu. Později zaujala i české diváky – v roce 1992 byla nejsledovanějším televizním pořadem.

V roce 2012 se pak na obrazovkách objevila dlouho očekávaná nová řada seriálu. Její děj se soustředil na neshody mezi potomky petrolejářské rodiny ohledně dalšího směřování dynastie. Seriál si vysloužil několik ocenění a četné nominace na Zlaté glóby a na ceny Emmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám