Hlavní obsah

Hvězdou letošního Oldies festivalu v Ostravě budou Safri Duo a Haddaway

Právo, plk

První půlkulatiny oslaví v Ostravě počátkem léta Oldies festival. Mezi hvězdy letošního ročníku, který se uskuteční v sobotu 15. června v Dolních Vítkovicích, patří bezesporu dánská skupina Safri Duo či zpěvák původem z Trinidadu Haddaway.

Foto: Oldies Festival

Haddaway

Článek

Oldies festival se v moravskoslezské metropoli koná od roku 2015 a nabízí známé a slavné interprety z 90. let minulého století. „Chceme obohatit ostravskou kulturu něčím odlišným, než je současná hudba,“ poukázal ředitel festivalu Jan Válek s tím, že novinkou 5. ročníku je opuštění původní myšlenky specializovat se pouze na „devadesátky“.

Stejně jako loni se na Oldies festivalu představí sedmička interpretů. „Hlavní hvězdou letošního ročníku bude Safri Duo, které tvoří spolužáci z Dánské královské hudební konzervatoře Uffe Savery a Morten Friis,“ uvedl Válek a dodal, že dalšími letošními vystupujícími jsou skupina Milli Vanilli´s Fab Morvan, zpěvák Haddaway, německé taneční duo La Bouche, americká R skupina Londonbeat, v Chicagu vzniklé duo The Outhere Brothers a německá aurodance skupina Masterboy se zpěvačkou Beatrix Delgado, která se vrátí po loňském úspěchu.

„Letošní novinkou bude Oldies kemp v těsném sousedství festivalového areálu. Chybět nebude autogramiáda interpretů, stejně jako loni bude celý festival přenášet živě rádio Kiss,“ uzavřel Válek.

Reklama

Výběr článků

Načítám