Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Akční Captain Marvel vede

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komiksový Captain Marvel je zjevně komerčním trhákem letošního jara. O víkendu zcela ovládl česká kina, když na něj dorazilo asi 153 tisíc diváků.

Foto: Marvel Studios

Captain Marvel

Článek

Captain Marvel je další akční komiksový film, které Hollywood chrlí jako na běžícím pásu. Sleduje příběh Carol Danversové, ze které se stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, ocitne se s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu.

Na druhém místě se udržela česká komedie Ženy v běhu. Matka (Zlata Adamovská) v ní chce splnit poslední přání zesnulého muže a uběhnout maraton. Její dcery se do sportu nehrnou a v životě se také tak trochu plácají. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí průšvihům svých tří synů a jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku. Bára (Veronika Khek Kubařová) chce dítě, ale nedaří se najít zodpovědného partnera, a třetí Káťa (Jenovéfa Boková) se motá v nesmyslném vztahu se ženáčem.

Foto: CinemArt / Infinity Prague

Ženy v běhu obhájily první příčku.

Třetí místo a animovaná pohádka Jak vycvičit draka 3. Dráček Škyťák miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou a svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Dračice Bleskoběska doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Captain Marvel153 139
2.2.Ženy v běhu67 431
3.1.Jak vycvičit draka 359 007
4.-Psí veličenstvo23 418
5.11.Zelená kniha19 006
6.3.Co jsme komu zase udělali?9 659
7.5.Bohemian Rhapsody8 011
8.7.Lego příběh 26 351
9.6.Všechno nejhorší 25 766
10.4.Alita: Bojový anděl3 955
zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám