Hlavní obsah

Filmové premiéry: Zelená kniha, Do boje, Captain Marvel, Psí veličenstvo a Bojovnice slunce

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscara za nejlepší film roku 2018 má road movie Zelená kniha. Na festivalu v Cannes soutěžilo francouzské drama Do boje. Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech 20. století a je tak novým dobrodružstvím z dosud neviděného období tohoto filmového světa. Psí veličenstvo je animované rodinné dobrodružství roztomilého psíka. Pohledem na hrdinství všedních lidí ve vyhrocené životní situaci je film Bojovnice slunce.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Zelená kniha

Upoutávka na film Zelená knihaVideo: Aerofilms

Příběhem skutečného zrodu přátelství dvou zcela odlišných lidí: geniálního černošského pianisty a bílého barového vyhazovače, kterého si virtuos najal jako řidiče na své turné po Jihu USA v šedesátých letech, kdy tam Afroameričané neměli o problémy nouzi.

Zelená kniha, USA 2018, komediální road movie, režie: Peter Farelly, hrají: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Brian Stepanek a další.

Do boje

Trailer k filmu Do boje Video: Artcam Films

Zaměstnanci automobilové společnosti přistoupili před dvěma lety na citelná platová omezení výměnou za jistotu pracovního místa po dobu následujících pěti let. Navzdory rekordnímu zisku továrny a daným slibům se vedení podniku náhle rozhodlo výrobu ukončit. Zaměstnanci však toto rozhodnutí odmítají přijmout a jsou připraveni udělat vše, aby si práci zachránili.

Do boje, Francie 2018, drama, 113 min., režie: Stéphane Brizé, hrají: Vincent Lindon, Jacques Borderie, Bruno Bourthol a další.

Captain Marvel

Trailer k filmu Captain Marvel Video: Falcon

Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které se stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu.

Captain Marvel, USA 2019, akční sci-fi, 124 min., režie: Anna Bodenová, Ryan Fleck, hrají: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou a další.

Psí veličenstvo

Trailer k filmu Psí veličenstvo Video: Bioscop

Rex je nejšťastnější štěně v celém království. Po příchodu do Buckinghamského paláce se stává miláčkem královny a je hýčkán v přepychu. Jenže je sice roztomilý a rozpustilý, ale jak roste, začíná být drzý a zlomyslný. Při návštěvě amerického prezidenta udělá královskému dvoru velkou ostudu a náhle se stává toulavým psem bez domova. V ulicích Londýna na něj na každém rohu číhá nebezpečí. Jeho jediným přáním je vrátit se domů…

Psí veličenstvo, Belgie 2018, animovaný, 92 min., Ben Stassen a Vincent Kesteloot.

Bojovnice slunce

Trailer k filmu Bojovnice slunce Video: Film Europe

Mladá právnička Bahar navštěvuje svou rodinu v Kurdistánu. Při útoku extremistů umírá její manžel a ona sama se synem i s dalšími ženami a dětmi se stává rukojmím islamistů. Po úspěšném útěku velí jednotce Bojovnic slunce, cílem je dobýt město, kde ji potkala tragická událost, a získat zpět syna.

Bojovnice slunce, Francie/Belgie/Gruzie/Švýcarsko 2018, válečné drama, 115 min., režie: Eva Hussonová, hrají: Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Behi Djanati Atai, a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám