Hlavní obsah

Seriál Most! se loučí, herce přivítala našlapaná Severka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stovky lidí dorazily v pondělí večer do mostecké restaurace Severka na autogramiádu s tvůrci a herci ze seriálu Most!. Vybraní zájemci měli také možnost sledovat s umělci přímo v lokále poslední díl divácky úspěšné osmidílné série.

Záznam: Autogramiáda herců ze seriálu Most! Video: Novinky

 
Článek

Severka se zaplnila krátce před 18. hodinou. Po autogramu lačnily stovky lidí, kteří doslova zavalili prostor restaurace. Po počátečních zmatcích se nakonec podpisu nebo společné fotografie dočkali všichni zájemci. Někteří jedinci dorazili až z Plzně.

„Seriál je jedním slovem super, jedinečný a nepřekonatelný. Jsem nadšený, že jsem mohl na vlastní oči vidět herce, kteří hráli vše tak uvěřitelně. Jsou báječní,“ řekl Právu pan Ludvík, který si pro podpisy svých seriálových hrdinů přijel z nedalekého Litvínova.

Setkání s herci ze seriálu Most!Video: Karel Otcovský, Právo

Na autogramiádu do hospody mezi paneláky přijela delegace v čele se scénáristou Petrem Kolečkem. Aplaus si vysloužil představitel Čočkina Vladimír Škultéty, Erika Stárková, která ztvárnila Dášu, Michal Isteník, jenž hraje majitele hospody Edu, a další.

Takzvaná selfíčka si už před autogramiádou pořizovali lidé se seriálovým Frantou, jehož hraje Zdeněk Godla. V Severce v pondělí chyběl představitel titulní role Luďana Martin Hofmann, ten se fanouškům omluvil na Facebooku s tím, že hraje večerní představení v Praze.

Štamgasti seděli v Severce už od odpoledne, a zabrali tak místa u stolů. Tlak byl ale hlavně před stolem, kde seděli herci. Opouštět lokál návštěvníci nechtěli ani po získání podpisu. K odchodu marně vyzývali moderátoři Ester Janečková a Martin Kavan.

„Teď se nepodepisuje, je potřeba se nadechnout, aby na každého došlo,“ uvedla Ester Janečková. „Chcete naše podpisy? Tak udělejte místo,“ vyzval půl hodiny po začátku autogramiády Godla.

Velký zájem diváků

Osmidílný komediální seriál Most! je společným projektem scenáristy Petra Kolečka a režiséra Jana Prušinovského, kteří stojí i za populárním Okresním přeborem nebo Čtvrtou hvězdou. Od ledna jej uvádí Česká televize.

Každé pondělí usedali k obrazovkám lidé, kteří sledovali osudy obyvatel severočeského Mostu. O nekorektním příběhu, který bourá některá společenská tabu, diskutovali lidé napříč Českem. Probírali zejména charaktery postav a jejich vyjadřování. Některé seriálové hlášky prakticky přes noc zlidověly, třeba Dycky Most!

Seriál má vysokou sledovanost, minulý týden se na něj dívalo přes 1,7 milionu diváků, ČT uvádí dokonce 1,9 milionu. Podle České televize jde o nejsledovanější komediální seriál posledních let.

Foto: Petr Horník, Právo

Mostecká restaurace Severka

Televize také na svém zpravodajském kanále na pondělní večer přichystala speciální vysílání, ve kterém se zaměřila na témata seriálu i na samotné město, o němž se v posledních týdnech mluví více než obvykle.

Pozornost lidí obzvlášť pociťují v Severce, kde se seriál z části odehrává. „Najednou je o nás prostě zájem, hlavně ze strany seriálových turistů,“ uvedl provozovatel restaurace Lukáš Cingel.

Poslední díl vysílala televize v pondělí 25. února mimořádně až ve 21:45, tedy později než jiné díly. Na projekci v Severce byla nezbytná bezplatná registrace. Zájemci ji mohli získat přímo v hospodě u výčepu.

„Protože kapacita malebné hospůdky je omezená, každý si může vzít maximálně dvě vstupenky,“ uvedla před akcí mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Může se vám hodit na Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám