Hlavní obsah

RECENZE: Má Issová AIDS? Prodává Trojan hrnce? Dejvice nevyměkly

Novinky, Stanislav Dvořák

Seriál Zkáza Dejvického divadla bude ostřelovat hranici toho, co běžný veřejnoprávní divák usazený v gauči ještě přežije. Dejvice hranice posunují už dlouho, Čtvrtá hvězda nasadila laťku vysoko a přežila i stížnosti poslance Komárka z ANO. Unese obrazovka další nádherně českou cynickou srandu?

Trailer k seriálu Zkáza Dejvického divadlaVideo: Aerofilms

 
Článek

Zkáza Dejvického divadla razí nemasový humor - ulítlý, absurdní, inteligentní. Určitě nemá být pro každého a přiznejme, že občas se nezalekne ani pěkně nechutné scénky.

Foto: Česká televize

Nějaká ta rolička v Hollywoodu... modlí se Ivan Trojan v humoristickém seriálu Zkáza Dejvckého divadla.

Scénář přetavil historky, které se někdy v Dejvicích staly (nebo mohly stát) a přetváří je v dobře vypointované půlhodinové epizody. Autoři (Miroslav Krobot, Ondřej Hübl) se moudře pustili jen do šesti dílů, protože chcete-li udržet kvalitu, téma nelze rozmělňovat do nekonečna.

Kombinace brutální nadsázky, skutečných kulis a skutečných lidí z Dejvického divadla, kteří hrají sami sebe, otevírá velký prostor pro sebeironii. Dejvický humor se nebojí témat jako stárnutí, plastiky, AIDS nebo zneužívání důchodců.

Foto: Česká televize

Zkáza Dejvického divadla

Příběh rozjede pražský magistrát, který nedá nešťastnému divadlu grant. Herci musí najít řešení, jak sehnat hodně peněz a přitom udržet kvalitu. Pomůže slavný finský režisér, který je možná blázen? Prodej hrnců důchodcům? Nebo turné po Japonsku s Hurvínkem?

Vedle scénáře má Krobot k dispozici neméně důležitý bezvadně fungující herecký ansámbl. Těžko vyzdvihnout jednoho herce, protože dobří jsou vlastně všichni. Ivan Trojan, Simona Babčáková, Martha Issová, Klára Melíšková, Zdeňka Žádníková Volencová, Hynek Čermák, Martin Myšička, Václav Neužil, David Novotný, Jaroslav Plesl...

Nekorektní série České televize nasazuje sebevědomě premiéru do padesáti kin ve středu 27. února. Poté, 4. března, ho bude vysílat samotná ČT.

Celkové hodnocení: 80%

Reklama

Výběr článků

Načítám