Hlavní obsah

Jak to bylo ve vile Tugendhat. Film představuje trailer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skleněný pokoj, film Julia Ševčíka podle knižního bestselleru Simona Mawera, nabízí trailer. Premiéra filmu se chystá na 12. března v brněnském Univerzitním kině Scala.

Trailer k filmu Skleněný pokoj Video: Bioscop

 
Článek

Ve hvězdně obsazeném filmu hrají světové i české stálice – Carice van Houten (Hra o trůny), Hanna Alström, Claes Bang, Alexandra Borbély, Roland Møller, Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová nebo Vladimír Polívka.

Román Simona Mawera Skleněný pokoj se točí kolem brněnské vily Tugendhat a jejích obyvatel a byl mimo jiné nominován na prestižní literární ocenění The Man Booker Prize. Snímek natáčeli 33 dní ve vile Tugendhat a na dalších místech v Brně, v Praze, Plzni nebo na zámku Lednice.

„Setkání s Carice pomohla šťastná náhoda, když jsem se na festivalu v Cannes potkal s kamarádem, který právě získal novou manažerku a ta zastupovala i Carice van Houten. Poslali jsme jí scénář a s Carice jsme byli v kontaktu přes Skype, protože v té době byla ve vysokém stupni těhotenství,“ uvedl producent Rudolf Biermann. „Věděl jsem, že Carice bude pro roli Hany jak věkově, tak herecky ideální.“

Foto: Barbora Jančárová

Karel Roden ve filmu Skleněný pokoj

Foto: Bioscop

Zleva Carice van Houtenová a Hanna Alströmová

Díky holandské castingové režisérce dostali producent s režisérem tip na Švédku Hannu Alström, hvězdu akční série Kingsman. „Julius Ševčík se s Hannou potkal v Los Angeles, mluvili spolu o příběhu i o roli a hned mi volal, že ona je ta pravá Liesel a jinou nechce,“ řekl Biermann.

Známý je také herec Claes Bang, který získal cenu pro nejlepšího evropského herce a dostává nabídky z Hollywoodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám