Hlavní obsah

Českou republiku bude na Eurovizi reprezentovat skupina Lake Malawi

Právo, Jaroslav Špulák

Hlasování fanoušků a mezinárodní poroty v národním kole Eurovision Song CZ rozhodlo o tom, že Českou republiku bude na květnovém finále pěvecké soutěže Eurovision Song Contest v Tel Avivu reprezentovat skupina Lake Malawi v čele s Albertem Černým, a to s písní Friend of a Friend.

Lake Malawi

 
Článek

Jméno vítěze sdělili zástupci České televize na pondělní tiskové konferenci v pražském Vnitroblocku. Hlasování v národním kole proběhlo prostřednictvím oficiální aplikace Eurovision Song Contest, která byla dostupná zdarma.

„Letos jsme uznávali i hlasy zahraničních fanoušků. Ti tak nově dostali možnost ovlivnit to, kdo se stane vítězem národního kola. Všechny jejich hlasy se sečetly a měly váhu dalšího mezinárodního porotce. Považujeme to i za zajímavou zpětnou vazbu pro všechny účastníky národního finále,“ vysvětlil vedoucí české delegace Jan Bors.

Foto: Česká televize

Finalisté národního kola Eurovize. Zleva Tomáš Boček, Hana Barbara, Jakub Ondra, Andrea Holá, Albert Černý z Lake Malawi, Barbora Mochowa, Jara Vymer a Pam Rabbit.

Letošní finále Eurovision Song Contest se odehraje 14. až 18. května v izraelském Tel Avivu. Stane se tak proto, že loňskou vítězkou se v portugalském Lisabonu stala izraelská zpěvačka Netta Barzilai.

Náš Mikolas Josef skončil na šestém místě, čímž dosáhl pro Českou republiku historicky nejlepšího umístění. Evropská vysílací unie již loni sdělila, že tohoto ročníku se zúčastní 42 zemí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám