Hlavní obsah

Šéfredaktorkou Vltavy bude od února Jaroslava Haladová

Novou šéfredaktorkou stanice Český rozhlas Vltava bude od 1. února Jaroslava Haladová, která tam dosud působila jako editorka redakce kulturní publicistiky. Zvítězila v interním výběrovém řízení, do kterého se přihlásili čtyři kandidáti. Nahradí Petra Fischera, kterému vedení ČRo neprodloužilo smlouvu.

Foto: Český rozhlas

Jaroslava Haladová

Článek

Generální ředitel René Zavoral projedná jmenování Haladové s Radou ČRo na jejím veřejném zasedání 30. ledna. Haladovou vybrala v interním výběrovém řízení hodnotící komise složená z ředitele programu, dvou zástupců stanice Vltava, dvou vedoucích zaměstnanců ČRo a vedoucí personálního oddělení a kariérní konzultantky. Generální ředitel návrh výběrové komise akceptoval.

„Prostředí Českého rozhlasu Vltava detailně znám a jsem velmi ráda, že budu moct přispět k tomu, aby se potenciál stanice nadále rozvíjel,“ uvedla Haladová.

Editorka a moderátorka Haladová se v Českém rozhlase pohybuje od roku 2000, prošla oddělením elévů a v roce 2005 nastoupila jako redaktorka na ČRo Vltava. Byla kmenovou autorkou programové řady Čajovna, od října 2017 byla dramaturgyní a editorkou nového magazínu ArtCafé. Spolupracovala i s dalšími stanicemi ČRo, natočila několik rozhlasových dokumentů a je absolventkou mezinárodní školy rozhlasového dokumentu EBU Master School on Radio Features. Jako autorka scénářů a režisérka se podílela i na přípravě kulturně publicistických pořadů České televize.

Fischer podle vedení ČRo za rok v čele stanice nesplnil zadané úkoly a Vltava dál stagnovala. Fischer oponoval, že pro reformu vysílání stanice Vltava nedostal dost času ani slíbenou podporu. Na podporu Fischera podepsala zhruba tisícovka umělců, politiků i vysokoškolských pedagogů petici.

Reklama

Výběr článků

Načítám