Hlavní obsah

Fotografie Jiřího Salika Slámy v Divadle Bolka Polívky

Právo, kul

Osm let jsou s brněnským Divadlem Bolka Polívky spojeny fotografie Jiřího Salika Slámy. Není divu, že spolupráci korunuje výstava Tváře divadla, která mimo jiné představí fotografie zachycující Bolka a Vladimíra Polívkovy, Chantal Poullainovou, Arnošta Goldflama, Janu Strykovou, Milana Kňažka, Jitku Ježkovou či Evu Novotnou.

Foto: Jiří Salik Sláma

Vladimír a Bolek Polívkovi.

Článek

Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 17. ledna od 17.30 hodin ve foyer Divadla Bolka Polívky. Zahájí ji Jiří Sláma starší, otec Jiřího Salika Slámy, který se rovněž řadí k výrazným brněnským fotografům. O hudební doprovod se na violoncello postará Pavel Čadek. Výstava je prodejní, výtěžek poputuje Nadaci Archa Chantal pro dobročinné účely.

„Práce u Bolka Polívky mi přinesla nejen mnoho zajímavých fotek, ale také řadu nečekaných setkání a přátelství. Máma mě sem poprvé dovedla, když mi bylo pět let, a od té doby se stále vracím,“ vzpomíná Jiří Salik Sláma na to, jak se k divadelní fotografii dostal.

Začínal jako fotoreportér pro list Romano hangos a v roce 2007 zakotvil v Brněnském deníku Rovnost. Poté pokračoval v týdeníku Sedmička a dále v brněnské redakci MF Dnes. V současnosti se živí jako fotograf na volné noze. Svým objektivem se snaží zachycovat hlavně vypjaté situace plné emocí a hlubokých prožitků. Fotografii bere jako poselství a možnost předávat okamžiky a příběhy ostatním lidem.

„Fotografování pro mě není jen koníček nebo práce. Je to můj život,“ tvrdí. Za svou práci získal v roce 2012 čestné uznání Czech Press Photo a v roce 2016 se v téže soutěži stal vítězem v kategorii Lidé, o kterých se mluví za sérii Kandidát Horáček.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám