Hlavní obsah

Ostravský DJ Lowa vystoupí s Janáčkovou filharmonií

Právo, Aleš Honus

Janáčkova filharmonie Ostrava se připravuje na projekt, který nejspíš v tuzemských poměrech vstoupí do dějin elektronické taneční hudby. Projekt má mít v roce 2019 koncertní premiéru na hudebním festivalu Štěrkovna Open Music, který se vždy na konci července koná v Hlučíně.

Foto: Janáčkova filharmonie

Janáčkova filharmonie

Článek

Filharmonie spolu s předním českým DJ Lowou odehraje asi hodinu a půl dlouhé vystoupení, během kterého zazní největší hity elektronické hudby posledních desetiletí. Kromě orchestru bude pro tento projekt speciálně sestavená i kapela. Autorem symfonických aranží světových tanečních hitů bude hudebník Jan Lstibůrek, bývalý člen kapely Toxique, který v současnosti působí i jako baskytarista v kapele Tomáše Kluse.

Za nápadem spojit svět taneční hudby s velkým orchestrem stojí organizátoři festivalu Štěrkovna Open Music, kde se již v letošním roce filharmonie úspěšně představila společně s Tomášem Klusem. Jak řekl DJ Lowa, pro něj osobně jde o projekt číslo jedna pro příští rok.

„Vybral jsem tři desítky kultovních skladeb světové taneční scény, které jsou dle mého úsudku tím nejlepším od 90. let. Z nich vytvoříme 90 minut dlouhou audiovizuální show. S písněmi budeme pracovat různě. Některé použijeme celé, u jiných třeba jen hlavní motiv. Hlavní myšlenkou je se skladbami pracovat tak, aby celý projekt měl stále prvky a charakter DJ setu,” uvedl DJ Lowa, který je držitelem řady titulů z oblastí dýdžejingu a zároveň působí jako ředitel tanečního Rádia Helax..

Během vystoupení tak zazní například písně od Daft Punk, Prodigy, Chemical Brothers, Rogera Sancheze a mnoha dalších. Písně budou vybrány tak, aby zazněly skutečně ty nejznámější tracky. Vystoupení doplní i laserová a světelná show. Pořadatelé předpokládají, že nezůstane pouze u jednoho provedení, ale v budoucnu s ním odjedou turné po dalších městech.

Reklama

Výběr článků

Načítám