Hlavní obsah

Imodium a Portless jsou na turné. Písní a klipem protestují proti stádovitosti

Právo, jaš, kul

České skupiny Imodium a Portless jsou na společném koncertní turné, které nazvaly No Man. Po sobotním koncertu v Krnově mají před sebou ještě dalších pět zastávek. K celé koncertní sérii vydali společnou písničku a klip No Man. Na koncertech ji prezentují naživo.

Společný klip skupin Portless a Imodium.Video: archiv skupin

 
Článek

Videoklip se natáčel v karlínských kasárnách v Praze. Kromě členů obou kapel v něm vystupuje i rapper Henry D, který dlouhodobě hostuje ve skupině Portless. Na své si přišli i fanoušci obou kapel, kteří byli k natáčení přizváni s příslibem nevšedního a divokého zážitku.

„Bylo úžasné vidět a cítit, jak všichni vědí, proč tam jsou, o co nám jde. Písní jsme chtěli dát najevo protest proti stádovitosti a lenosti společnosti v současné době plné konzumu a tlaku korporátů,“ vysvětluje Tomáš „Thom“ Fröde, zpěvák a kytarista kapely Imodium.

Foto: David Antoš

Vpřed Thom z Imodia, za ním zpívá Kryštof Michal z Portless.

Foto: David Antoš

Zleva kytaristé Daniel Franc (imodium) a René Rypar (Portless).

Vznik videa byl produkčně náročný, o čemž svědčí i to, že přípravy trvaly bezmála tři měsíce. Režie klipu se ujal bubeník kapely Portless Zbyněk Raušer.

„Natáčení, bylo jedno z nejrozsáhlejších, jaká naše kapely zažily. V jeden moment bylo na place více než sto lidí. Komparz, štáb, pyrotechnici a další.  Pikantní bylo, že na některé záběry byl pouze jediný pokus, což je vždy velice náročné,“ dodává Kryštof Michal, zpěvák kapely Portless.

Termíny turné No Man

28. 11. Praha, Rock Café

30. 11. Brno, Metro Music Bar

 1. 12. Nový Jičín, Music Club Drago

 7. 12. Plzeň, Buena Vista Club

 8. 12. Chrudim, R Klub

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám