Hlavní obsah

Přehlídka dokumentů Life Sciences Film Festival představí snímky, které jinde neuvidíte

Právo, jaš

Osmý ročník mezinárodní přehlídky dokumentárních filmů Life Sciences Film Festival se letos uskuteční 15. – 19. října na České zemědělské univerzitě v Praze a 27. října v Národní technické knihovně jako sekce Food Film Festivalu. Představí snímky, které nebudou nejspíš k vidění jinde.

Foto: archív akce

O festivalové filmy bývá divácký zájem.

Článek

Dramaturgové akce viděli více než třináct set snímků z 86 zemí, aby pro návštěvníky vybrali čtyřicet dokumentárních filmů. Dvaadvacet jich bude soutěžit o ceny jednotlivých fakult a o Velkou cenu LSFF spojenou s odměnou 3 tisíce eur.

Mimo jiné budou promítnuty snímky Dnes začíná budoucnost s Jeffem Bridgesem v hlavní roli, Budoucnost patří broukům, který vypráví o nechutných potravinách budoucnosti, Fermentace čili proměna, jenž pojednává o kvašení coby žhavém gastronomickém trendu, či český dokument Archa světla a stínu o počátcích filmového objevování Afriky.

Soutěžní filmy a dokumenty v rámci informativní projekce se budou promítat v Kruhové hale ČZU. Všechny snímky z programu festivalu je po dobu trvání festivalu možné individuálně promítnout ve Studentském informačním centru univerzity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám