Hlavní obsah

Muzikanti z Lucie, Chinaski a Framusu 5 podpoří poctu Hladíkovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Elitní čeští rockeři podpoří vzpomínku na legendárního kytaristu Radima Hladíka, který zemřel před dvěma roky. Základ kapely Blue Effect se spojí s různými osobnostmi, aby mu vzdali poctu megakoncertem Vzpomínka na Radima Hladíka 2. prosince v pražské Arše.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Radim Hladík zemřel 4. prosince 2016 ve věku 69 let.

Článek

David Koller a Michal Dvořák z Lucie, Michal Malátný a František Táborský z Chinaski, Michal Prokop z Framus 5, Viktor Sodoma, Karel Kahovec nebo Jiří Kozel přijdou do pražské Archy zahrát, zazpívat a pokřtít 4CD box, kde budou slavné skladby i nezveřejněný materiál z dílny Radima Hladíka.

Vedle jeho nahrávek s Blue Effectem výběrovka přinese i ukázky z mnoha skvělých spoluprací, ale také hudbu filmovou či napsanou pro jiné speciální příležitosti.

Dále vystoupí Luboš Pospíšil, Jan Hrubý, kytaristé Tadeáš Věrčák a Norbi Kovács nebo zpěvačky Alexandra Langošová z November 2nd či Iva Marešová. Základ doprovodné kapely bude tvořit rytmika Blue Effectu Vojtěch Říha, Vašek Zíma a klávesista Vít Beneš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Koller v Divadle Hybernia.

„Koncert jsme naplánovali k Radimovým nedožitým dvaasedmdesátinám. Během večera na něj zavzpomínají spoluhráči nebo kamarádi jako třeba Vladimír Mišík, Jaroslav Hutka, Dagmar Voňková, Michal Pavlíček, Luboš Andršt, Jiří Stivín nebo Lešek Semelka. Také jsme pozvali Radimovy oblíbené kytaristy, kteří připomenou jam session legendárního pořadu Na Kloboučku,“ popsala vdova po kytaristovi  Zlata.

Hladík proslul jako kytarista legendárních Matadors společně s Viktorem Sodomou a Karlem Kahovcem. Po rozpadu Matadors založil v roce 1968 Blue Effect (později M. Efekt a Modrý efekt). Novátorská a instrumentálně virtuózní rocková skupina přinesla řadu hitů na pomezí art-rocku či jazz-rocku. Později Blue Effect přestal být vidět, ale v roce 2004 skupinu Hladík obnovil s o několik generací mladšími hudebníky.

Radim Hladík je členem Síně slávy hudebních cen Anděl.

Reklama

Výběr článků

Načítám