Hlavní obsah

Kráska Karime přiveze špičkové flamenko

Novinky, Stanislav Dvořák

Kytary, ale i půvabné tanečnice a zpěvačky jsou neoddělitelnou součástí festivalu Den flamenka. Proběhne od 22. do 25. listopadu v Praze.

Foto: Luis Castilla

Karime Amaya

Článek

„Návštěvníci se mohou těšit na světovou premiéru představení v podání krásky Karime Amayi, syntézu rytmu flamenkového zpěvu Carmen Fernandez a kytary Morenita de Triana ze Slovenska, taneční soubor Compañía Danza Flamenca Virginia Delgado z Prahy či tvorbu umělkyň Irene Álvarez a Maríe Marín. Den flamenka je tu pro všechny flamenkové nadšence a zájemce, kteří chtějí proniknout do tajemného světa vášně a životního stylu, kterým flamenko bezesporu je,” řekla za pořadatele Anna Vašátková.

Kromě samotné hudby festival připravuje i filmy, dílny se španělskými lektory a  besedy či španělské jídlo. V Malostranské besedě bude již od 25. října až do 25. listopadu ke zhlédnutí výstava Carmen Amaya ve fotografiích.

Program zahájí Pramen

La Fuente neboli Pramen je zahajovacím představením celého festivalu. Tanečnice Karime Amaya vystoupí 22. listopadu v Divadle U Hasičů a jde o světovou premiéru. Podle autorky je Pramen o „potřebě svobody, rozvíjení se a objevování”.

V pátek 23. listopadu se představí v Českém muzeu hudby španělská zpěvačka  Carmen Fernandez, jejímž předkem byl legendární zpěvák Juan Talega a 24. listopad nabídne ve velkém sále Městské knihovny nejprve flamenkovou fiestu, kde budou k vidění exhibiční choreografie tanečních akademií z celé České republiky i Slovenska. Následovat bude premiéra tanečního představení “Aire / Vánek”, ve kterém se představí pražský taneční soubor Compañía Danza Flamenca Virginia Delgado.

Vstupenky a podrobnosti najdete na www.denflamenka.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám