Hlavní obsah

Překonali The Eagles Jacksona? Žebříčky nejprodávanějších desek matou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekord zpěváka Michaela Jacksona už neplatí, psala některá americká média, když album The Eagles Greatest Hits 1971-1975 překonalo hranici 38 miliónů kusů prodaných v Americe podle oficiálních údajů Recording Industry Association of America (RIAA).

Foto: Epic Records

Album Thriller

Článek

Přišel tedy Michael Jackson o své slavné prvenství? Ne, nepřišel. Zaprvé statistika zahrnuje jen USA a ve světě je stále nejprodávanějším albem všech dob Thriller, což se vzhledem k dnešnímu stavu prodejů už těžko někdy změní.

Zadruhé statistika chybně srovnává řadové album Thriller a výběr hitů Greatest Hits 1971-1975 od Eagles. Kompilace největších hitů byly vždy prodávanější než normální alba.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Eagles v Praze

A zatřetí - koho dnes ještě zajímá počet oficiálně prodaných alb? Na tomto principu už hudební svět dávno nefunguje. Všichni streamují a stahují mp3, vydělává se na koncertech. V tom ohledu jsou na tom The Eagles pořád skvěle.

Ačkoliv zakladatel skupiny Glenn Frey zemřel v roce 2016, lidé pořád touží slyšet Hotel California a skupina pokračuje ve vystupování s Donem Henleym, Joe Walshem a Timothy B. Schmitem, ke kterým se připojil Freyův syn Deacon.

The Eagles prodali milióny alb a mají pořád plno na koncertech, král popu je ale pouze jeden.

Reklama

Výběr článků

Načítám