Hlavní obsah

Na Hip Hop Kemp míří GZA, Hopsin, Chaozz i Kontrafakt

Právo, jaš

Festivalpark v Hradci Králové se ve druhé polovině týdne zaplní příznivci rapu z celého světa. Ve čtvrtek 23. srpna tam začne sedmnáctý ročník Hip Hop Kempu, jedné z nejpopulárnějších žánrových přehlídek ve střední a východní Evropě. Potrvá do noci ze soboty na neděli.

Foto: Vilém Kabzan

Skupina Chaozz se na scénu vrátila loni.

Článek

Během tří dnů se na šesti pódiích objeví stovky vystupujících. Ze soupisky zahraničních jmen poutá nejvíce pozornosti Američan GZA z kapely Wu-Tang Clan nebo jeho krajan Hopsin. Přijedou také Suicideboys nebo Immortal Technique.

Česko-slovenskou scénu zastoupí mimo jiné slovenský Kontrafakt, který se těší i přízni zahraničního publika. Vystoupí také legendární Chaozz, jejichž loňský comeback dopadl na výbornou a letošní turné a nový singl jsou důkazem toho, že mají stále co říct.

Z letité hibernace se probudilo i legendární slovenské duo Trosky, které nikdy dříve na Hip Hop Kempu nevystupovalo. Mezi zástupci české a slovenské scény nebudou chybět ani PSH, Majk Spirit nebo Paulie Garand.

Čtvrteční program láká také na dnes už masově populární Addict show, v rámci níž dýdžej a producent NobodyListen kombinuje radioshow se živými vstupy.

Kromě hudebních show se návštěvníci mohou těšit i na taneční souboje v breaking areně, nepřeberné množství doprovodného programu, her i zábavy. Na festivalu si bude možné vyzkoušet základy dýdžejské práce, budou představeni nejlepší jezdci na BMX, in-linech nebo skatu, při jejichž exhibicích nebude nouze o zábavu i adrenalin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám