Hlavní obsah

Poděbradský festival uvítá autora hudby z Pátého elementu či Leona

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní zahraniční hvězdou festivalu Soundtrack Poděbrady (30. srpna až 2. září) má být Eric Serra, dvorní skladatel režiséra Luca Bessona. Přijede také Čechomor a na závěr proběhne neobvyklý koncert věnovaný slavné počítačové hře Kingdom Come: Deliverance.

Foto: Profimedia.cz

Eric Serra

Článek

„Hlavní hvězdou festivalu bude Eric Serra, dvorní skladatel režiséra Luca Bessona. Na koncertě zazní hudba z jeho kultovních filmů Pátý element, James Bond: Zlaté oko, Leon nebo Magická hlubina,“ uvedla tisková mluvčí Lucie Vurbsová. Koncert začne v sobotu ve 20.00.

Ve čtvrtek na úvod vystoupí Čechomor a připomene film Rok ďábla. V kryté koncertní hale spojí hudbu s projekcí nejlepších scén filmu.

V pátek se bude promítat pohádka Ať žijí duchové s hudbou Jaroslava Uhlíře a texty Zdeňka Svěráka a dojde i na hudební překvapení. „Festival bude probíhat nejen v koncertní hale, ale i v lázeňském parku, kde je program zdarma. Festival svými filmovými projekcemi, tancem a workshopy zabaví účastníky všech věkových kategorií,“ sdělila za pořadatele Markéta Mohoritová.

V pátek večer vystoupí s novým projektem skladatel Ondřej Soukup a za doprovodu symfonického orchestru zazní skladby z filmů Kolja, Tmavomodrý svět nebo Vratné lahve. V sobotu odpoledne zatančí hvězdy StarDance na filmové melodie z filmů jako Hříšný tanec, Shrek nebo Pomáda. Přijedou např. Dana Batulková, Kateřina Baďurová, Veronika Lálová, Michal Padevět a další.

Festival uzavře koncert hudby ze hry Kingdom Come: Deliverance, která se odehrává u nás po smrti Karla IV., a ve světě se hodně prosadila. Koncert budou provázet videa ze hry. Středočeská centrála cestovního ruchu v červenci vydala také speciální mapu, jejíž předlohou je počítačová hra na hrdiny Kingdom Come: Deliverance.

Reklama

Výběr článků

Načítám