Hlavní obsah

V Budapešti začne Sziget. Vystoupí Lana Del Rey, Arctic Monkeys, Gorillaz a další

Právo, jaš

Arctic Monkeys, Dua Lipa, Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Parov Stelar, The Kooks, Kaleo či Shawn Mendes, to jsou hlavní taháky letošního festivalu Sziget. Odstartuje už ve středu 8. srpna a bude trvat celý týden.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jednou z hvězd festivalu bude i Lana Del Rey.

Článek

Pořadatelé hlásí, že je k dispozici posledních pár stovek vstupenek na neděli 12. srpna a pondělí 13. srpna, přičemž i další dny budou co nevidět vyprodány. Jediným českým zástupcem na letošním šestadvacátém ročníku akce je Thom Artway.

Sziget nabízí přibližně 50 míst a pódií, na kterých se koná kolem 200 vystoupení denně. Je považován za jednu z nejlepších a největších multikulturních akcí na světě. Každoročně ho během sedmi dnů navštíví téměř 450 tisíc fanoušků z celého světa.

Sziget však nepatří pouze hudbě, nabízí i různé jiné kulturní programy, například divadlo, cirkus, výstavy a vizuální umění, pouliční show, množství workshopů a sportovní aktivity. Na Ostrově svobody, jak ho návštěvníci nazývají, je rovněž pláž, na které si lze odpočinout a osvěžit se v Dunaji.

Ostrov se nachází nedaleko centra Budapešti, takže si hudební fanoušci mohou užít i samotné město s živou kulturní scénou, historickými budovami, tureckými lázněmi a hospůdkami.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám