Hlavní obsah

Vypsaná fixa a Mňága a Žďorp spolu pojedou na turné

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České kapely Vypsaná fixa a Mňága a Žďorp oznámily, že spolu letos v listopadu vyjedou na společné koncertní turné. To bude zahrnovat sedm klubových zastávek a odehraje se pod názvem TugedrTůr 2018. Začne 10. listopadu v Třebíči.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Vypsaná fixa, zleva Márdi (zpěv, kytara), Mejn (baskytara), Pítrs (bicí) a Mejla (kytara).

Článek

„S Mňágou se známe dlouho. Jsou to kamarádi, a hlavně je to kapela, která funguje podobným způsobem, systémem a duchem jako my. Na minulé společné šňůře se ukázalo, že existuje plno lidí, kteří poslouchají obě kapely, a tohle spojení jim po pěti letech, doufám, opět udělá radost,“ říká zpěvák a kytarista skupiny Vypsaná fixa Márdi.

„Je příjemné vyrazit na koncerty s lidmi téměř totožné krevní skupiny, s kapelou stále ještě nesemletou hudebním pseudobyznysem, která se pořád snaží vymyslet cosi svého a jedinečného. O to se snažíme také, takže pak můžeme rovnou na pódiu pozorovat, jak a jestli se nám to daří,“ doplňuje za Mňágu a Žďorp její zpěvák Petr Fiala.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Fiala své muzikanty během koncertu ocenil.

„Už jsme spolu několik koncertů odehráli, umíme několik fixáckých písniček a určitě s Mňágou nějakou do svého setu zařadíme. Jsou to skvělé kousky a tohle je bezva příležitost si je zahrát,“ dodal ještě Fiala.

Po úvodním koncertu v Třebíči jsou v plánu vystoupení v Čelákovicích (16. listopadu), Karlových Varech (17. listopadu), Čáslavi (23. listopadu), Hradci Králové (30. listopadu), Krnově (1. prosince) a Havířově (8. prosince).

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám