Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Vedou příšerky z Transylvánie

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký animovaný film Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená aktuálně vede žebříček návštěvnosti domácích kin.

Foto: Falcon

Hotel Transylvánie 3

Článek

Americký animovaný film Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená sleduje rodinu strašidel na výletním parníku, kde si chce Drákula oddechnout od práce v hotelu. Drákulův doprovod si užívá klidnou plavbu a s radostí využívá vše, co může luxusní plavidlo nabídnout, od strašidelného volejbalu po exotické exkurze a opalování při Měsíčku. Když však Mavis zjistí, že se Drákula zbláznil do záhadné kapitánky lodi Eriky, která skrývá strašlivé tajemství, dovolená snů končí.

Akční sci-fi/komedie Ant-Man a Wasp je dalším filmem o komiksových superhrdinech. Po událostech filmu Captain America: Občanská válka musí Scott Lang čelit následkům svých rozhodnutí nejen jako superhrdina, ale i jako otec. Sotva se mu podaří najít rovnováhu mezi osobním životem a povinnostmi, které má jako Ant-Man, objeví se Hope van Dyneová a dr. Hank Pym s novou naléhavou misí. Scott musí znovu obléci zmenšovací oblek a jít do boje.

Foto: Bontonfilm

David Švehlík a Jaroslav Dušek

Třetí místo patří českému a oproti předchozím velmi nekomerčnímu filmu. Úsměvy smutných mužů natočil Dan Svátek podle knížky Josefa Formánka, který si sám prošel peklem závislosti na alkoholu.

Ve filmu je znát snaha režiséra o lehce ironický odstup, černý humor a hlášky, nad partičkou z léčebny (David Švehlík, Jaroslav Dušek, Jaroslav Plesl, Ondřej Malý) se ale permanentně vznáší smrt. Mnozí už se léčí opakovaně a přiznávají, že tohle je poslední šance: zvítězit, nebo zemřít. Film o alkoholu nelže, ale ponechává i trochu naděje, že boj lze vyhrát.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.4.Hotel Transylvánie 393 635
2.1.Ant-Man a Wasp24 079
3.-Úsměvy smutných mužů19 707
4.2.Jurský svět: Zánik říše15 523
5.-Mrakodrap11 892
6.6.Jsem božská6684
7.3.První očista5724
8.8.Než přišla bouře4375
9.5.Escobar3857
10.7.Manžel na zkoušku3607
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám