Hlavní obsah

Mick Jagger si zazpíval českou lidovku Pec nám spadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák legendární skupiny Rolling Stones Mick Jagger v Praze rozšířil svůj repertoár o českou lidovku. Na svém účtu na sociální síti instagram zveřejnil krátké video, ve kterém hraje na kytaru a zpívá píseň Pec nám spadla. Notoricky známý popěvek si v jeho podání mohli už ve středu vychutnat návštěvníci pražského koncertu skupiny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Britský rockový hudebník Mick Jagger.

Článek

„Tohle je moje verze české písně Pec nám spadla,” napsal Jagger na Instagramu k videu. V krátkém úryvku zjevně dobře naložený Brit s úsměvem a silným přízvukem dvakrát česky zazpívá „Pec nám spadla, pec nám spadla, kdopak nám ji opraví!”.

Překvapivou „cover verzi” doprovází většinou nadšené komentáře Jaggerových fanoušků. Nechybí mezi nimi ani překlad textu do angličtiny. Zhruba za dvě hodiny od zveřejnění měl příspěvek na sociální síti téměř 100 000 zhlédnutí.

Rolling Stones ve středu v Praze hráli už pošesté. Jagger koncert zpestřoval českými průpovídkami. „Ahoj Praho, to je krásná letní noc,” pozdravil například posluchače v úvodu vystoupení. Show vidělo kolem 50 000 diváků všech generací.

Českou „lidovkou” překvapila nedávno české fanoušky na svém koncertě také americká kapela Metallica, když tato heavymetalová legenda zahrála v O2 areně nejen své hity, ale publikum překvapila i písní Jožin z Bažin od Ivana Mládka. Zda se Jagger inspiroval virálním úspěchem tohoto kousku, ale není zcela zřejmé.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Rolling Stones zazářili nad Prahou

Britská skupina Rolling Stones odehrála svůj koncert v Praze. Uskutečnil se na letišti v Letňanech a bylo to šesté vystoupení legendární formace v České...

Výběr článků

Načítám