Hlavní obsah

Filmové premiéry: Hastrman, Vadí nevadí, V husí kůži a Janička

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden má premiéru režijní debut Ondřeje Havelky Hastrman. Hororový příběh má název vcelku nevinné hry Vadí nevadí. V husí kůži je rodinná animovaná komedie o jednom houserovi a jeho zvláštním úkolu. Janička je velmi specifickým příběhem mladičké Jany z Arku.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Hastrman

Hastrman trailerVideo: CinemArt

Na motivy románu Miloše Urbana natočil Ondřej Havelka romantický i vášnivý příběh hastrmana alias barona de Caus. Ten se vrací se svým sluhou z cest, aby obnovil rybníky na svém panství. Středem jeho zájmu se stane nespoutaná a výjimečná rychtářova dcera Katynka revoltující proti autoritám vášnivým uctíváním přírody a pohanských rituálů.

Hastrman, Česko 2018, romantický tthriller, 100 min., režie: Ondřej Havelka, hrají: Karel Dobrý, Simona Zmrzlá, Jan Kolařík, Jiří Maryško, David Novotný, Norbert Lichý a další.

 Vadí nevadí

Vadí nevadí trailerVideo: CinemArt

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které se hráči rozhodují, zda pravdivě odpoví na choulostivou otázku, nebo splní nepříjemný či ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit, když jeden z hráčů prozradí ostatním, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď asi začnou umírat oni, protože organizátor téhle hry se s ničím nepáře.

Vadí nevadí, USA 2018, horor, 103 min., režie: Jeff Wadlow, hrají: Lucy Haleová, Tyler Posey, Violette Beaneová, Sam Lerner a další.

 V husí kůži

V husí kůži trailerVideo: Bontonfilm

Peng je z druhu „husa pohodová“. Nejradši se baví, místo, aby s ostatními držel při přesunu vyrovnanou formaci, věnuje se letecké akrobacii. Při jednom manévru těsně nad zemí srazí dvě malé kachničky, které se díky tomu ztratí. O tom, že by jim pomohl, nechce zprvu ani slyšet. Nakonec ale souhlasí a opeřená trojka se vydává na jih za svými hejny po zemi.

V husí kůži, USA/Čína 2018, animovaná komedie, 91 min., režie: Christopher Jenkins, v českém znění: Petr Rychlý, Vojtěch Dyk a další.

 Janička

Janička trailerVideo: Film Europe

Francouz Bruno Dumont přichází s dosud nejexcentričtější komediální náloží: bizarním breakcore/rap/metalovým muzikálem o dětství a spirituálním probuzení mladistvé Jany z Arku. Janička je ironickým i smrtelně vážným festivalem absurdních choreografií, retardačních fórků a zbožné odevzdanosti.

Janička, Francie 2017, muzikálová komedie, 115 min., režie: Bruno Dumont, hrají: Lise Leplat Prudhommeová, Jeanne Voisinová, Lucile Gauthierová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám