Hlavní obsah

Berlín 20. let, mladý papež Jude Law i Banderas na ČT

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize nakoupila nové seriály. Jsou mezi nimi kvalitní světové tituly jako Mladý papež, Babylon Berlín a další.

Foto: HBO

Babylon Berlín.

Článek

Historický Babylon Berlín Toma Tykwera přináší atmosféru rozjetého Berlína dvacátých let s kabarety, večírky, sexem, mafií a násilím. Na historickém pozadí se odehrává kriminální zápletka. Série byla kritikou velmi oceňována podobně jako satirický Mladý papež Paola Sorrentina, fiktivní příběh prvního amerického papeže, který je mimo jiné mladší než jeho předchůdci.

Desetidílný projekt Génius: Einstein s oscarovým hercem Geoffreym Rushem v hlavní roli přiblíží slavného vědce a série Génius: Picasso slavného umělce, jehož ztvárnil Antonio Banderas. Dalšími řadami budou pokračovat seriály V pasti a Ve jménu vlasti.

„Evropská seriálová produkce se dostává na stále vyšší úroveň, a tak jsme letos mohli vybírat kvalitní série, které se staly hity v Německu, Dánsku a v Itálii. Kromě nich jsme získali také ambiciózní seriál Jméno růže, tři řady dánského počinu Dicte – kriminální reportérka, a hlavně diváky i kritiky kladně přijatý Babylon Berlín,“ uvedl ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Reklama

Výběr článků

Načítám