Hlavní obsah

Českou základnu CIA hledá ve filmu německá diplomatka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V severních Čechách stojí tajná základna CIA. Alespoň to tvrdí epizoda Jagd durch Prag (Hon Prahou) ze série Diplomatka, kterou uvede v sobotu německý kanál Das Erste (ARD).

seriál Diplomatka Video: ARD

 
Článek

Hon Prahou má být pořádný thriller. Němka Lena Fischerová přichází na pražské velvyslanectví a tvrdí, že byl unesen její snoubenec, americký voják Sean Miller. Brzy se objevuje muž v uniformě, který němčinou s americkým přízvukem sdělí velvyslankyni, že je voják a žádá o azyl v Německu. Objevil totiž tajnou mučírnu CIA v severních Čechách.

Foto: ARD

Natalie Wörnerová

Velvyslankyně Karla Lorenzová neváhá a poskytne zběhovi ochranu. Ignoruje přání německé i české vlády a vyráží pátrat po pravdě. Hon Prahou je součástí seriálu Diplomatka o nekonformní Karle. Nastíněná zápletka je dost nepravděpodobná, chování diplomatky připomíná spíš kovbojku, ale na zhodnocení celého filmu je třeba si ještě počkat. Tajné věznice CIA vznikaly po teroristických útocích 11. září 2001, nikdo ale dosud netvrdil, že jsou přímo v Čechách.

Pikantním detailem, který Němce baví, je fakt, že představitelka diplomatky-rebelky, velmi známá německá herečka Natalie Wörnerová, má intimní vztah se skutečným ministrem zahraničí Heikem Maasem.

Reklama

Výběr článků

Načítám