Hlavní obsah

Zpěvák skupiny Metallica hraje se Sheldonem v dramatu o šíleném vrahovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák James Hetfield je asi ten poslední, od kterého by se čekal přechod k herectví, nicméně se tak stalo. Jde o vážnou roli policisty a metalový frontman bude mít tu čest ve filmu zatknout psychopatického vraha Bundyho, který zabil nejméně 30 lidí.

Foto: Petr Horník, Právo

James Hetfield z kapely Metallica

Článek

Pro Hetfielda je to první dramatická role v životě. Ve filmu podle skutečných událostí Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile ztvární Boba Haywarda, staršího zkušeného policistu, který neudělal žádnou velkou kariéru, ale dobře zná svou práci. V roce 1975 zastavil vraha Teda Bundyho a objevil ukradené nářadí v jeho autě. Tušil, že se stalo něco ještě horšího, a další vyšetřování vedlo k jedné z největších kauz v dějinách americké kriminalistiky.

Ve filmu se objeví i Sheldon z Teorie velkého třesku (Jim Parsons), který hraje žalobce Larryho Simpsona. Samotného vraha hraje hezounek Zac Efron. Režii má Joe Berlinger, jenž do vedlejších rolí obsadil také Johna Malkoviche, Kayu Scodelariovou a Angelu Sarafyanovou.

Právě Berlinger natočil rockový dokument Metallica: Some Kind of Monster a napsal vzpomínky na své zážitky s kapelou. Odtud také pochází kontakty s Hetfieldem, který jinak zájem o hereckou kariéru nikdy neprojevoval.

Foto: CBS

Jim Parsons a Kaley Cuocová mají důvod se usmívat. Za každou minutu jejich seriálu Teorie velkého třesku dostanou víc než milión korun.

“Strávil jsem stovky hodin v zákulisí s Jamesem a zbytkem skupiny Metallica, zažil jsem jeho charisma a silnou osobnost zblízka,” uvedl Joe Berlinger. „Zdálo se přirozené, že dodá páru a přitažlivost dramatické roli.“

Vrah Ted Bundy je jedním ze slavných monster v dějinách kriminalistiky. Jeho osud vypadá zcela vymyšleně. Vystudovaný psycholog byl mezi lidmi oblíbený a měl přítelkyni, která o ničem nevěděla. Po deseti letech výmluv se přiznal, že zavraždil nejméně 30 žen a rozřezal je. Doma měl sbírku lidských hlav.

Reklama

Výběr článků

Načítám