Hlavní obsah

Woody Allen se stává zakázanou osobou, herci vracejí honoráře

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Rebecca Hallová se veřejně distancovala od Woodyho Allena kvůli starším obviněním ze sexuálního obtěžování. Honorář za nový film A Rainy Day in New York věnuje iniciativě proti sexuálnímu obtěžování. A není sama.

Foto: HCE

Woody Allen ve filmu Do Říma s láskou

Článek

Hallová uvedla, že „je to jen malé gesto, ale bude v darech pokračovat”. Těší se, že se stane „součástí pozitivního posunu ke změnám nejen v Hollywoodu, ale všude.”

V Allenově novince A Rainy Day in New York měla jen maličkou roli vedle Timothéa Chalameta, Juda Lawa nebo Elle Fanningové.

Allenova adoptovaná dcera Dylan obvinila už v roce 2014 režiséra ze sexuálního obtěžování v dětství. Žádný soud ale neproběhl, vše zůstalo v rovině mediálních výroků.

Foto: Aerofilms

Rebecca Hallová ve filmu Vicki Cristina Barcelona

Herečka uvedla, že se spoluprací na filmu souhlasila ještě dříve, než se strhla vlna obvinění z obtěžování včetně Harveyho Weinsteina. K Allenovi tehdy cítila spíš vděčnost, že jí dal skvělou a významnou roli v komedii Vicky Cristina Barcelona.

Později si prý pečlivěji přečetla obvinění proti Allenovi a teď lituje, že s ním pracovala. „Lituju svého rozhodnutí a dnes už bych to neudělala,” sdělila.

Herec Timothée Chalamet také věnuje svůj honorář z filmu Woodyho Allena organizacím věnujícím se sexuálním menšinám a kampaním proti sexuálnímu obtěžování.

„Nechci mít zisk ze své práce na tom filmu a věnuju celý svůj honorář,” uvedl Chalamet. „Pochopil jsem, že dobrá role není jediným kritériem pro přijetí práce.”

Honorář vrátil také jeho kolega Griffin Newman.

Reklama

Výběr článků

Načítám