Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Celkem bída. Vede Špindl a Jumanji

Novinky, Stanislav Dvořák

O silvestrovském víkendu stanula v čele žebříčku návštěvnosti - velmi těsně - komedie Špindl a za ní americký film Jumanji: Vítejte v džungli. Žádný z filmů rekordy netrhá.

Foto: Bontonfilm

Anna Polívková a Anita Krausová

Článek

Špindl je podprůměrná česká komedie o sestrách, které se vydají do Špindlerova Mlýna sehnat „pana božského“, nebo alespoň nějaký ten sex. Neoriginální a spíše méně vtipný scénář je plný pádů, nehod, trapných prasáků a pokusů o soulož. Hlavní role si zahrály Anna Polívková, Anita Krausová a Kateřina Klausová.

Foto: Bontonfilm

Jan Révai a Alice Bendová v komedie Špindl

Nedobré recenze sbírá i americká fantasy Jumanji, která je kopií staršího filmu. Čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - a ocitnou se všichni v džungli, kde se stanou postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) „o horního půl metru těla” a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillanová).

Na třetí místo nám klesl film Star Wars: Poslední z Jediů, který je přijímán rozporuplně. Vytýkána je mu povrchnost příběhu i neoriginalita. Vyzdvihována je technická stránka.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.2.Špindl70 626
2.3.Jumanji: Vítejte v džungli!68 650
3.1.Star Wars: Poslední z Jediů55 807
4.4.Ferdinand33 974
5.93.Největší showman16 702
6.Ztracen v džungli10 578
7.5.Paddington 29 119
8.12.Čertoviny7 474
9.8.Matky na tahu o Vánocích5 270
10.9.Ladíme 33 810
roj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám