Hlavní obsah

Pavel Šporcl natočil klip ke sváteční skladbě

Právo, jaš, kul

Houslista Pavel Šporcl natočil videoklip ke skladbě Narodil se Kristus Pán. Klip se natáčel v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze, který ve 20. století postavil hradní architekt Masaryka Josip Plečnik.

Nový videoklip Pavla ŠporclaVideo: Universal Music

 
Článek

Režie i kamery se ujal Jiří Vatka, střihu Lucie Navrátilová.  Produkci zajistila filmová společnost Luxor. Vedlejších rolí se zhostily Sophia a Violetta Šporclovy.

Narodil se Kristus Pán ve speciální aranži Šporcla, Jona Cohena a Geoffa Lawsona pro sólové housle a symfonický orchestr je ze Šporclova prvního vánočního alba Christmas on the Blue Violin, kterou vydal Universal Music 3. listopadu tohoto roku.

„Mám rád vánoční koledy, zpívají a hrají se u nás doma od dětství. Zařazením koledy Narodil se Kristus Pán do alba pod českým názvem jsem chtěl podpořit krásné tradice českých Vánoc. Natočení videoklipu právě na tuto koledu vyplynulo tedy zcela jasně a přirozeně,“ vysvětlil Šporcl.

Desku natočil s Královskou liverpoolskou filharmonií a dirigentem Sebastianem Lang-Lessingem. Obsahuje slavné i méně známé vánoční melodie, jako je Schubertovo Ave Maria, i tradiční koledy a písně: Tichá noc nebo Rolničky. Vše v netradiční instrumentální podobě. Speciální skladbou alba je i houslistova Modlitba, kterou zkomponoval přímo pro toto CD. Hostem nahrávky je přední česká harfistka Jana Boušková a renomovaný Český chlapecký sbor Boni pueri.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám