Hlavní obsah

Ozzy Osbourne přijede sólo v červnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Po definitivním odchodu kultovní party Black Sabbath se rockový veterán Ozzy Osbourne rozhodl pro sólové rozlučkové turné. Do pražských Letňan se přijede loučit 13. června.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ozzy Obsourne. Na snímku z pražského koncertu v roce 2013.

Článek

O nezničitelném dinosaurovi Ozzym se psalo už mnohokrát, že skončil. Vždy se ovšem nějak oklepal z drog a sporů v kapelách a vrátil se na pódia. Obří světové turné na rozloučenou Farewell World Tour začne v květnu v Mexiku a nejspíše se protáhne až do roku 2020. Poté už se prý Ozzy na žádné velké turné nechystá.

Osbourne se proslavil koncem šedesátých let v kapele Black Sabbath, s níž doslova definoval žánr heavy metalu. Jejich první desky patří k nejvýznamnějším hudebním počinům v dějinách. Později měl ale také sólovou kariéru a vydal řadu dalších alb. Mimořádně úspěšné bylo třeba Ozzmosis v devadesátých letech. Člen rokenrolové síně slávy už mnohokrát vystupoval v ČR.

„Lidé se mě stále ptají, kdy že půjdu do důchodu. Tohle bude moje poslední světové turné, ale nemůžu říct, že ještě tu a tam nevystoupím,” vzkázal Osbourne.

Předskokanem koncertu budou Hollywood Vampires. Vstupenky seženete v sítích Ticketpro a Ticketportal od 9. listopadu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám