Hlavní obsah

Filmové premiéry: Earth: Den na zázračné planetě, Thor: Ragnarok, Čára, Jigsaw, Absence blízkosti a Western

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stočlenný štáb natáčel 142 dní ve 22 zemích světa s využitím té nejmodernější techniky dokument Earth: Den na zázračné planetě. Milovníci marvelovek si užijí nový film Thor: Ragnarok. Cenu za nejlepší režii dostal na MFF Karlovy Vary kriminální thriller Čára. Pokračování známé hororové série SAW se jmenuje Jigsaw. O rodičovské lásce v hluku lesní samoty vypráví film Absence blízkosti. Western je film o obyčejných lidech a nezkroceném místě mimo civilizaci.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Earth: Den na zázračné planetě

Upoutávka na film Earth: Den na zázračné planetě Video: Aerofilms

Film představuje divákům nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku, pandu, která usměrňuje svého hravého potomka, rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze, lenochoda toužícího po lásce. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům.

Earth: Den na zázračné planetě, VB 2017, dokument, 95 min., režie: Peter Webber, Richard Dale, Lixin Fan.

Thor: Ragnarok

Upoutávka na film Thor: Ragnarok Video: Falcon

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, s bývalým spojencem z Avengers - Hulkem.

Thor: Ragnarok, USA 2017, akční, 130 min., režie: Taika Waititi, hrají: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchettová, Jeff Goldblum, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins a další.

Čára

Trailer k filmu ČáraVideo: Bontonfilm

Adam Krajňák je hlavou pohraniční kriminální skupiny, která pašuje přes slovensko-ukrajinskou hranici cigarety. Plní funkci zásadového a nekompromisního vůdce, jemuž v rozhodujících okamžicích nechybí sebevědomí a temperament. Klidný souběh obou světů se však s nově budovanou hranicí schengenského prostoru začíná pomalu otřásat.

Čára, Slovensko/ Ukrajina/ Česko 2017, drama, 108 min., režie: Peter Bebjak, hrají: Emília Vášáryová, Andrej Hryc, Tomáš Maštalír, Zuzana Fialová a další.

Jigsaw

Upoutávka na film Jigsaw Video: Vertical Ent.

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti.

Jigsaw, USA 2017, horor, 91 min., režie: Michael Spierig, Peter Spierig, hrají: Tobin Bell, William R Phillips, Josh Scott Bentley, Hannah Andersonová a další.

Absence blízkosti

Absence blízkostiVideo: Totalfilm

Hedvika je svobodná matka tříměsíční Adélky, která prochází životní krizí. Podvědomě cítí, že má raději svého psa než vlastního potomka, a v pořádku není ani její vztah s matkou. Po období vnitřního zmatení si uvědomí, že její hlavní problém spočívá v absenci mateřské blízkosti.

Absence blízkosti, Česko 2017, drama, 65 min., režie: Josef Tuka, hrají: Jana Plodková, Anna Cónová, Luboš Veselý, Pavla Beretová a další

Western

Upoutávka na film Western Video: Film Europe

Meinhard je samotářský dělník, který život pozoruje s nečitelným úsměvem zpovzdálí. Nikde se necítí doma, nečiní mu tedy problém přijmout šichtu v zapadlém koutě Bulharska, kde má německá parta vybudovat vodní elektrárnu.

Western, Německo/ Bulharsko/ Rakousko 2017, drama, 119 min., režie: Valeska Grisebachová, hrají: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Waldemar Zang a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám