Hlavní obsah

Na Strunách podzimu Hancock, Moran i Dan Bárta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multižánrový pražský festival Struny podzimu začíná 20. října a nabídne opět sofistikovaný mix různorodých umělců a žánrů.

Foto: Petr Horník, Právo

Dan Bárta

Článek

„Je nám velkou ctí a potěšením, že v rámci koncertního provedení oratoria Anthracite Fields americké skladatelky Julie Wolfe sólovou pěveckou složku obstarají dvě významné osobnosti české hudební scény Tonya Graves a Dan Bárta,“ upozornil umělecký ředitel Strun podzimu Vilém Spilka.

Ve Foru Karlín tak 7. listopadu zazní Antracitová pole s Bang on a Can All-Stars, Martinů Voices, Tonyou Graves a Danem Bártou. Jde o oratorium pro sbor a komorní soubor o hornících v Pensylvánii začátkem 20. století. Líčí těžký život havířů a kombinace obrazu, textu a hudby vyvolává silné emoce, uvedli pořadatelé.

Diváci se po představení mohou setkat i s autorkou.

Foto: strunypodzimu.cz

Jason Moran

Herbie Hancock se zastaví 9. listopadu ve Foru Karlín se svým kvartetem (basa James Genus, bicí Trevor Lawrence jr. a saxofon Terrace Martin). „Terrace Martin je nejen vynikajícím saxofonistou, ale i vyspělým skladatelem a oblíbeným producentem. Herbie Hancock potvrzuje čich na talenty a stejně jako kdysi jeho mentor Miles Davis dokáže skvěle generačně vyvážit svoji kapelu,“ poznamenal Spilka.

Struny podzimu lákají také na multižánrovou irsko-americkou kapelu The Gloaming, hiphopové duo Shabazz Palaces, jazzového pianistu Jasona Morana či folkové Lambchop a kytaristu Ralpha Townera.

Zhudebněné Shakespearovy sonety přednese Gavin Bryars, doprovodný program nazvaný Encores nabídne mimo jiné koncert hammondkáře Ondřeje Pivce s jeho americkou kapelou The Kennedy Administration či projekt české trumpetistky a skladatelky Štěpánky Balcarové.

Podrobnosti a vstupenky najdete na www.strunypodzimu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám