Hlavní obsah

Brněnská skupina Insania odstartuje v pátek v Praze své turné

Právo, Jaroslav Špulák

Rocková kapela Insania zahájí v pátek 6. října koncertní SPAM Tour. Bude na něm prezentovat své nedávno vydané album Na počátku byl spam, přidá další skladby ze své historie a oslaví přitom třicet let existence. Koncert se uskuteční v pražském Rock Café.

Foto: archív kapely

Skupina Insania oslavuje třicet let na scéně.

Článek

Insania vznikla v Brně v roce 1987, ovšem po roce jí byla tehdejším režimem zakázána činnost. V mezičase působila pod názvem Skimmed, ovšem v roce 1992 se vrátila ke svému původnímu názvu.

Její album Rock’n’Freud (2007) získalo cenu ankety hudebních kritiků Ceny Anděl v kategorii Hard and heavy, deska Zapal dům poraž strom... (2013) obdržela dokonce dva anděly, a to v kategoriích Hard & heavy a Punk & hard core.

Zatím poslední album se jmenuje Na počátku byl spam, vyšlo na jaře letošního roku a recenze na ně jsou velice příznivé. Své fanoušky kapela láká na koncerty i čerstvým videoklipem ke skladbě Joe si nepohlídal záda.

SPAM Tour kapely Insania

 6. 10. Praha, Rock Café

14. 10. Dačice, klub Restart

20. 10. Plzeň, Divadlo pod lampou

21. 10. Loket, Hrad

27. 10. Svitavy, klub Tyjátr

28. 10. Břeclav, Kafé Piksla

 3. 11. Ostrava, Barrák Music Club

 4. 11. Rožnov pod Radhoštěm, T klub

11. 11. Brno, Fléda Club

18. 11. Dědov, Klučanka

24. 11. České Budějovice, Dead End Festival, KD Gerbera

25. 11. Hořovice, Klub Labe

 9. 12. Jablonec nad Nisou, Klub Na Rampě

Podzimní koncertní turné zamíří do třinácti měst. Novinkové album se bude za účasti zajímavých hostů křtít 6. října v pražském Rock Café a 11. listopadu v brněnském klubu Fléda. Hosty v Rock café budou Jan Vozáry, Dan Kurz a Bronislav Míka, v roli předkapely se představí Satisfucktion.

Reklama

Výběr článků

Načítám