Hlavní obsah

Nová alba: Mogwai, Paradise Lost i The Script

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající školní rok přináší várku zajímavých alb. Pozornost si jistě zaslouží kolekce skotských Mogwai, britských Paradise Lost nebo irských The Script. Dobrou a barevnou desku ale vydali i naši Duende.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Mogwai: Every Country’s Sun

Foto: Rock Action

Skotská kapela Mogwai je na světě od roku 1995 a nové album je deváté studiové v její diskografie. Formace na něm představuje sofistikovanou postrockovou muziku, zajímavě vystavěnou, poslechově trochu náročnější, přitom svěží.

Paradise Lost: Medusa

Foto: Nuclear Blast

Britská kapela Paradise Lost vydává své patnácté album. Patří k těm, které se během posledních dvaceti let svého působení několikrát stylově výrazně proměnily. Na novince se klaní svému domovskému doom metalu, který ovšem barví mnoha dalšími elementy.

The Script: Freedom Child

Foto: Columbia Records

Páté studiové album irské poprockové kapely The Script přináší čtrnáct skladeb, které jdou po melodiích a líbivém rádiovém zvuku. Ne vždy se ale kapele podařilo přijít s výraznými melodickými linkami.

Duende: Garden of Me

Foto: Warner Music

Třetí album pražské skupiny, která ve své hudbě mísí vlivy. Tato deska je ohlasem na fascinaci skladatele Tomislava Zvardoně na flamenco. Část textů je anglicky a část španělsky. Zajímavý počin.

Tady To Máš: Krajina diamantov

Foto: Indes Scope

V pořadí již osmá nahrávka brněnského pianisty a skladatele Tomáše Kytnara přináší deset skladeb. Hlavní instrumentální roli ve většině skladeb dostal na saxofony a flétnu fenomenální muzikant Jan Kyncl.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám