Hlavní obsah

Do Vroutku lákají Irie Révoltés a Roni Size

Hlavními hvězdami 18. ročníku festivalu Rock For Churchill, který začne v pátek v přírodním areálu Myslivna u Vroutku u Podbořan, jsou nadžánroví Irie Révoltés, kteří se letos loučí s kariérou, a významný představitel drum and bassu Roni Size. V sobotu zase bude lákadlem obnovená Gaia Mesiah a syn Boba Marleyho Ky-Mani. Na festivalu vystoupí na padesát kapel. Poprvé se bude hrát na třech pódiích.

Foto: Coda Music Agency

Roni Size zahraje na festivalu Rock for Churchill.

Článek

Na hlavním pódiu se první festivalový den představí německá skupina Irie Révoltés, která se proslavila svou energickou směsí ska, punku, hip hopu a keltských motivů a jež oznámila, že letos ukončí kariéru. Dále pak zahrají belgičtí rockeři Triggerfinger anebo mladá maďarská kapela Bohemian Betyars, která zakončí páteční program na hlavním pódiu svým divokým punk-folkem.

Z tuzemských kapel se představí J.A.R., Skyline a Priessnitz. Taneční šapitó bude mít v pátek dvě jasné hvězdy. V půl jedenácté rozjede svůj crackhousový set DJ Zinc a o půlnoci ho vystřídá legenda drum and bass Roni Size.

Hlavním magnetem sobotního programu bude syn Boba Marleho Ky-Mani Marley, který se věnuje podobně jako jeho otec reggae a také hip hopu. Rock For Churchill je také jediným festivalem, kde letos vystoupí obnovená Gaia Mesiah, která se dala dohromady v nejslavnějším složení se zpěvačkou Markou Rybin.

Dýdžejské scéně bude v sobotu vévodit drumandbassová dvojice Dub Phizix & Strategy a francouzské duo Cosmic Boys, které se v ČR se svým minimal technem představí vůbec poprvé.

Zahrají i PSH, Prago Union anebo Paulie Garand.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám