Hlavní obsah

Pavel Šporcl natočil s Královskou liverpoolskou filharmonií vánoční album

Novinky, Stanislav Dvořák

Houslista Pavel Šporcl točil koncem července s proslulou Královskou liverpoolskou filharmonií. Rozhodl se v říjnu vydat své první vánoční album s houslovými verzemi slavných vánočních melodií a vyjede také na turné. Nahrávky obohatí chlapecký sbor Boni Pueri.

Foto: 2media

Pavel Šporcl pracoval s liverpoolskými filharmoniky.

Článek

Šporcl vyrazí na turné v prosinci a zahraje v jedenácti městech České republiky. Na Moravě ho bude doprovázet Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, v českých městech Symfonický orchestr Karlovy Vary – vždy za řízení Jana Kučery.

„Hosty této série vánočních koncertů budou sopranistka Jana Šrejma Kačírková a Český chlapecký sbor Boni Pueri,“ doplnila Michaela Rozšafná.

„Cédéčko bude unikátní tím, že písně a koledy budou v instrumentální podobě pro sólové housle s doprovodem orchestru, a to ve speciálních aranžích psaných přímo pro mě. Producentem alba je vynikající Jon Cohen. Společně jsme vybrali oblíbené zahraniční vánoční písně, jako jsou Tichá noc, svatá noc nebo Rolničky. Těší mě, že na albu bude i moje nová kompozice Modlitba. A chybět samozřejmě nemůže ani hymna českých Vánoc Narodil se Kristus Pán,“ řekl Pavel Šporcl.

Vstupenky na koncerty budou až v září. V Praze vystoupí Šporcl 19. a 20. prosince ve Foru Karlín.

Reklama

Výběr článků

Načítám