Hlavní obsah

Začínají Slavonice se Svěráky i Tata Bojs a Kočičkovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmově-hudební festival Slavonice Fest právě začíná. Program otevře vernisáž Františka Skály v Maříži a poté vypukne slavnostní předpremiéra filmu Jana Svěráka podle scénáře Zdeňka Svěráka Po strništi bos na náměstí ve Slavonicích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Svěrák

Článek

Úvodní večer bude patřit koncertu Tata Bojs a následné afterparty s dýdžejem Mardošou v Kulturáku.

„Filmové projekce jsou stejně jako v minulých třech letech soustředěny do centra renesančních Slavonic, kde přibyde pro velký zájem diváků další, v pořadí už sedmý projekční sál. Hudební část festivalu bude stejně jako v roce 2016 jak ve Slavonicích, kde se letos nově na Kulturák Stage odehrají velké večerní koncerty a tradiční noční afterparty s předními dýdžeji, tak i v oblíbené hudební Stodole Maříž, kam si zajedeme festivalovým autobusem na pohodové odpolední koncerty,“ sdělili pořadatelé.

Foto: Lucie Levá, Právo

Tata Bojs diváky i sebe nadchli.

Festival není soutěžní. Jedinou cenou, kterou udělí, bude Cena diváků pro nejlepší film. Tu loňskou získal film Učitelka režiséra Jana Hřebejka a scenáristy Petra Jarchovského s vynikající Zuzanou Mauréry v hlavní roli.

Foto: Slavonice Fest

Ester Kočičková

Stejný důraz kladou pořadatelé i na hudební složku. Mimo jiné letos vystoupí Ivan Hlas trio, zpěvačka Katarzia, Josefina Žampová, Visací zámek, Svatopluk a Sváťa Karásek, Thom Artway, Zdeněk Bína trio, Ester Kočičková a Michal Hrůza s kapelou.

Reklama

Výběr článků

Načítám