Hlavní obsah

LFŠ uvede Po strništi bos

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exkluzivní předpremiéra filmu Zdeňka a Jana Svěrákových Po strništi bos bude jednou z lahůdek letošní Letní filmové školy (LFŠ), jejíž 43. ročník se uskuteční v Uherském Hradišti od 28. července do 6. srpna.

Foto: Bioscop

Jan Tříska ve filmu Po strništi bos.

Článek

Hlavním pořadatelem je Asociace českých filmových klubů, největší prostor bude věnován švédské kinematografii. Hostem bude syn legendárního Ingmara Bergmana Daniel, který je sám režisérem, přijede i Jan Troell, jeden z nejvýznamnějších švédských režisérů současnosti, držitel mnoha ocenění ze světových festivalů včetně berlínského Zlatého medvěda a dvou nominací na Oscara, a další švédští hosté.

Jedním z vrcholů letošní LFŠ bude kompletní retrospektiva Andreje Tarkovského. „Všechny jeho celovečerní filmy budou na Letní filmové škole poprvé uvedeny v restaurované verzi a vedle nich promítneme i jeho studentské snímky Zabijáci a Dneska se nikam nejede,“ řekla programová ředitelka LFŠ Iva Hejlíčková.

Projekt 100 mění svou koncepci a vrací se k formátu minikolekce. Každý rok bude prostřednictvím ikonických filmů představen jeden klasický filmový žánr, letos padla volba na sci-fi. Na LFŠ uvidí diváci kolekci filmů Projektu 100 pro rok 2017, tedy Cestu na Měsíc, Cestu do pravěku, Planetu opic, Brazil a Matrix.

Reklama

Výběr článků

Načítám