Hlavní obsah

Na Oldies festival míří nejen East 17

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned šestice hudebních hvězd z poslední dekády dvacátého století se představí už tuto sobotu na Oldies festivalu v Ostravě. Jeho hlavní hvězdou bude anglický boyband East 17.

Foto: ČTK

Na festivalu se diváci mohou těšit třeba na Loonu.

Článek

„Smyslem Oldies festivalu je přivézt do Ostravy něco jiného než festivaly a kulturní akce nabízejí. A snad všichni znají skupiny či interprety, kteří hráli a zpívali v devadesátých letech. Jejich muzika se hraje a hrát bude,“ uvedl ředitel Oldiesfestivalu Jan Válek. Loňský ročník přitáhl necelých deset tisíc lidí. „Už teď víme, že letos přijde minimálně stejný počet návštěvníků jako minulý rok, což je příjemné zjištění,“ neskrývá Válek radost.

Z původní sestavy East 17, která vystupovala ve složení Tony Mortimer, John Hendy, Terry Coldwell a Brian Harvey, se v moravskoslezské metropoli představí jen Hendy a Coldwell. S nimi dorazí Robbie Craig.

Kromě East 17 se mohou diváci těšit na Loonu, skupinu Rednex, duo Magic Affair, které tvoří zpěvačka Franca Morgano a raper A. K. S. W. I. F. T., zpěváka Lou Begu a uskupení Captain Hollywood Project.

Na pódiu se kromě kdysi diskotékových hvězd představí i tanečníci z ostravské street dance crew Roots Company. Budou doprovázet některé vystupující, například Magic Affair a Loonu. Manažer a trenér Roots Company Dušan Vlach sdělil, že každý z interpretů má na tanečníky jiné požadavky a skupina je musí při přípravě plně respektovat.

„Někteří mají představu o tom, co máme dělat, jiní nechávají přípravu na nás,“ poukázal s tím, že v den konání festivalu, musí být vše nazkoušeno tak, aby spolupráce klapla „na první dobrou“.

Oldies festival se uskuteční v sobotu 10. června v ostravské Dolní oblasti Vítkovice. Partnerem festivalu je deník Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám