Hlavní obsah

Libanon zakázal Wonder Woman. Herečka je židovského původu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libanon zakázal americký komiksový film Wonder Woman jen proto, že v něm hraje izraelská herečka a modelka Gal Gadotová.

Foto: Vertical Ent.

Gal Gadotová, bývalá Miss Izrael.

Článek

Jen pár hodin před premiérou se Libanon rozhodl zakázat film Wonder Woman. Nenávist mezi Libanonem a Izraelem je stále velmi silná. I když momentálně platí příměří, země jsou v podstatě pořád ve válce.

Formální žádost o zákaz filmu podalo ministerstvo obchodu, které zastává dlouhodobě politiku zákazu izraelských produktů. Veškerý export považuje za „nepřátelské pokusy o infiltrování trhu“. Film Wonder Woman je ale hollywoodský, nikoliv izraelský a vůbec se netýká Izraele.

Filmový distributor Tony Chacra z firmy Joseph Chacra a synové řekl, že je to velmi frustrující. „Ten film přece vůbec nesouvisí s Izraelem,“ uvedl rozzlobený distributor.

Foto: Vertical Ent.

Gal Gadotová je Wonder Woman.

„Jsem Libanonec a všude v Bejrútu vidím reklamy. Prakticky všichni mí kamarádi to chtějí vidět. Jen hlasitá menšina je proti tomu,“ napsal na internetu jeden ze zklamaných filmových fanoušků.

Dvaatřicetiletá Gal, bývalá modelka a Miss Izrael, sloužila také v armádě, což není nic výjimečného. V Izraeli slouží tisíce žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám