Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pátá loď, Putování tučňáků: Volání oceánu, Raw, Ústava a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ocenění Berlinale získal film Pátá loď, který se na svět dospělých dívá dětským pohledem. Veleúspěšné Putování tučňáků pokračuje s podtitulem Volání oceánu. Power Rangers: Strážci vesmíru sleduje osudy pěti teenagerů, ze kterých se musejí stát mimořádní bojovníci. Milovníci hororů mohou jít na Raw. Ústava je o třech odlišných lidech, které osud svede do jednoho domu. Dokument Kinders sleduje několik dětí a teenagerů pocházejících z různých rodin i kultur.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 14. týden

Článek

Pátá loď

Trailer k filmu Pátá loď

Desetiletá Jarka má mámu, která nechce být mámou. Jarka je stále sama, zoufale hledá lásku a nachází ji náhodou, když se rozhodne nahradit matku dvěma batolatům, s kterými se ukryje v opuštěné zahradní chatce. Spolu s chlapcem Kristiánem si takto vytvoří dětskou rodinu, dobře ukrytou před očima dospělých.

Pátá loď, Slovensko / ČR, 2017, drama, 85 min., režie: Iveta Grófová, hrají: Vanessa Szamuhelová, Matúš Bačišin, Katarína Kamencová a další.

Putování tučňáků: Volání oceánu

Trailer k filmu Putování tučňáků: Volání oceánu

Malý tučňák se připravuje se na svou první cestu k moři v ledovém království vzdálené Antarktidy. Naslouchá tajemnému volání, které ho vábí na dalekou pouť do neznáma. Oporou jsou mu matka a moudrý otec, který díky svým zkušenostem a autoritě dodává odvahu i dalším členům skupiny a pomáhá jim čelit těžkostem a nástrahám.

Putování tučňáků, Francie 2017, dokument, 82 min., režie: Luc Jacquet, český komentář: Tomáš Hanák

Power Rangers: Strážci vesmíru

Trailer k filmu Power Rangers: Strážci vesmíru

Film je ztřeštěnou akční kronikou toho, jak se z maloměstských vyvrhelů stala barevně rozlišená parta mladistvých bojovníků. Uvidíme, jak přišli ke svým mimozemským schopnostem, ale také se dozvíme o jejich vzájemných pevných poutech, která jsou poslední nadějí na záchranu jejich rodného města i celé Země.

Power Rangers: Strážci vesmíru, USA/ Kanada 2017, akční sci-fi, 123 min., režie: Dean Israelite, hrají: Dacre Montgomery, Naomi Scottová, R.J.Cyler, Elizabeth Banksová a další.

Raw

Trailer k filmu RAW Video: Film Europe

Justine pochází z vegetariánské rodiny. V šestnácti letech odchází na veterinární školu, kterou studuje její starší sestra. Při jedné z epizod šikany je donucena poprvé v životě pozřít syrové maso. Tato zkušenost ji od základů změní a probudí v křehké dívce spící monstrum.

Raw, Francie/Belgie 2016, horor, 99 min., režie: Julia Ducurnauová, hrají: Garance Marillierová, Ella Rumpfová, Laurent Lucas a další.

Ústava

Trailer k filmu Ústava

Šedesátník Vjeko žije v zanedbaném a špinavém bytě v centru Záhřebu se svým otcem Hrvojem. Jediné, co ho po smrti jeho lásky těší, jsou noční procházky prázdným městem, kdy má na sobě make-up a ženské šaty. Jednou v noci ho přepadne skupina mladých mužů a nechá ho v bezvědomí ležet na ulici. V nemocnici se o něj stará zdravotní sestra, žijící v suterénu stejného domu.

Ústava, Chorvatsko/ ČR / Slovinsko 2017, komediální drama, 92 min., režie: Rajko Grlić, hrají: Nebojša Glogovac, Ksenja Marinković, Dejan Aćimović a další

Kinders

Trailer k filmu Kinders

Mladé lidi v tomto dokumentu spojuje účast v hudebním vzdělávacím programu ((superar)) založeným Charitou, Vídeňským koncertním domem a vídeňským chlapeckým sborem, v jehož rámci se z „neviditelných“ outsiderů stávají mladí, sebevědomí lidé, kteří si prostřednictvím hudby uvědomí svůj skrytý potenciál.

Kinders, Rakousko 2016, dokument, 95 min., režie:  Arash T. RiahiArman T. Riahi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám