Hlavní obsah

Rammstein vydají koncertní film

Novinky, Stanislav Dvořák

Němečtí kytaroví řezníci Rammstein vydají 19. května film z koncertu Rammstein: Paris na DVD, Blu-Ray, CD a vinylu. V kinech byl uveden v březnu.

Foto: Universal

Rammstein: Paris

Článek

Třiceti kamerami natáčel švédský režisér Jonas Åkerlund pařížské koncerty Rammsteinu v březnu 2012. Autor klipů pro Metalliku, The Prodigy nebo Rolling Stones z materiálu sestříhal 128minutový film.

Tehdejší turné k albu Made In Germany 1995–2011 se celé odehrávalo v megalomanském stylu. Na 78 koncertů v Evropě a 21 v Americe si Němci vezli sto reproduktorů, konstrukci z oceli, která byla 24 metrů široká a 15 metrů vysoká, a celkem 125 zaměstnanců.

Foto: Jan Handrejch, Právo

„Oba koncerty v Paříži jsme natáčeli celkem třiceti kamerami. Díky tomu jsme měli k dispozici celkem šedesát úhlů záběru. Kromě toho jsme pořídili i detailní záběry na jednotlivé členy během generálek. Takže si dokážete představit, kolik materiálu se nakonec sešlo. To, co vzniklo, je kompletní show kapely Rammstein, při jejímž zpracování jsem ale postupoval precizně krok po kroku – stejně jako to dělám u tříminutového videa. A tomu odpovídalo i množství vynaložené energie. S pomocí obrovského týmu střihačů nám trvalo dobře rok, než byla střihová práce ukončena,” řekl režisér.

Koncertní dokument vychází na 2CD, DVD, Blu-Ray, v kombinaci DVD/Blu-Ray společně s audiozáznamem na CD a navíc jako deluxe box, kombinující CD, Blu-Ray a čtveřici modrých vinylů.

Reklama

Výběr článků

Načítám