Hlavní obsah

Michael Bay natočil svůj poslední díl Transformers

Právo, Jiří Štraub

V kinech se letos objeví už pátý díl populární akční série Transformers s podtitulem Poslední rytíř. Do České republiky se dostane 22. června.

Foto: ČTK

Režisér Michael Bay

Článek

Režie se stejně jako u předchozích dílů ujal Michael Bay. Podle jeho vyjádření pro magazín Rolling Stone se ale bude jednat o poslední díl série, který má na starosti.

„Pracuji na Transformers. Je to už… pátý díl? Udělal jsem na tom hodně práce. Je zábava dělat na filmu, který uvidí 100 miliónů lidí. Tenhle je ale poslední. Musím předat otěže někomu jinému. J. J. (Abrams, režisér například sedmého dílu Star Wars – pozn. autora) mi řekl: ‚Jsi jediný chlap, který by to mohl dělat. Je ale čas se posunout,‘ “ uvedl režisér Michael Bay.

Velkým překvapením je, že se v nejnovějším dílu objeví Anthony Hopkins, a to v roli sira Edmunda Burtona, znalce historie působení Transformers na naší planetě. Právě v dějinách se podle toho, co napsal Bay na své oficiální webové stránky, nachází klíč k záchraně budoucnosti lidstva.

V nepřítomnosti vůdce Autobotů (robotů na straně pozemšťanů) Optima Primea se totiž lidstvo ocitlo ve válce proti strojům. Osud pozemšťanů spočívá na bedrech aliance založené hrdinou minulého dílu s podtitulem Zánik Cadem Yeagerem (Mark Wahlberg).

Její součástí je již zmíněný Edmund Burton, robot Bumblebee a oxfordská profesorka, kterou hraje Laura Haddocková.

Režisér Michael Bay na svém webu uvedl: „Ve filmu Transformers: Poslední rytíř se kořisti stanou hrdiny a hrdinové se zase stanou darebáky. Přežije jen jeden svět. Buď jejich, anebo ten náš.“

Reklama

Výběr článků

Načítám